Перевищує повноваження: Проти в.о. глави ДБР Венедиктової написали заяву про злочин через її чоловіка і майбутнього заступника (документ)

Ірина Венедиктова. Фото: соцмережі.

Проти в.о. голови Державного бюро розслідувань Ірини Венедиктової подали заяву про злочин в ДБР про перевищення посадових повноважень і розголошення даних досудового розслідування. Копія заяви опинилася в розпорядженні журналістів, передають Патріоти України.

Як наголошується в заяві, в період з 28 по 30 грудня Венедиктова, виходячи за рамки своїх повноважень, дала незаконні вказівки про слухання кримінальних проваджень в присутності сторонніх осіб, а саме свого чоловіка, який є співробітником Нацполіції і не має ніякого відношення до ДБР, а також адвоката Олександра Бабікова, якого презентували як майбутнього заступника глави ДБР, проте він ще не отримав жодного офіційного статусу. При цьому вже вимагає на розгляд кримінальні справи і ставить завдання слідчим.
"У діях Бабікова вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 353 КК, а саме - самовільне присвоєння повноважень і звання службової особи, поєднане з вчиненням суспільно небезпечних діянь", - йдеться в заяві.
"У діях Венедиктової вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365, і ст. 387 КК України, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, що ображають особисту гідність потерпілого, а також розголошення даних оперативно-розшукової діяльности або досудового розслідування", - наголошується в заяві.
Заяву подано від якогось Василя Лісового, жителя міста Трускавець Львівської області.


"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...

В Україні зафіксовано спалах парвовірусу - інфекціоніст розказав про перебіг й ускладнення

вівторок, 23 квітень 2024, 18:50

Парвовірус В19 - це інфекційна еритрема, заразна хвороба, яку можна підхопити повітряно-крапельним шляхом. До того ж паровірус може пройти абсолютно безсимптомно і проявитися легким нежитем і кашлем. Людина подумає, що просто застудилася. Про це розпов...