Перевищувати небезпечно! Скільки морозива можна їсти на день

Перевищувати небезпечно: названа безпечна доза морозива в тиждень

У спеку хочеться освіжитися та охолодитися за допомогою морозива. Однак ці ласощі мають свої обмеження і допустиму безпечну дозу. Скільки можна з'їсти морозива за один тиждень, розповіла дієтолог Антоніна Стародубова. Про це пише видання Newsyou, передають Патріоти України.

Виявляється, морозиво не варто їсти частіше раз на тиждень. І звичайна разова порція не повинна перевищувати 100 грамів. Для дорослих дієтолог рекомендує вибирати нежирне молочне морозиво, з додаванням ягід або фруктів.

А ось дітям Стародубова радить давати тільки вершкові сорти морозива або пломбір. Вона зазначила що потрібно уважно вивчати склад продукту і вибирати той сорт морозива, в якому невисокий вміст цукру і смакових добавок.

"Для перекусу протягом дня краще вибирати свіжі фрукти, ягоди, різні салати зі свіжих овочів і зелені, молочні та кисломолочні продукти зниженої жирності чи невелику порцію, до 30 грамів нежарених і несолоних горіхів. А для втамування спраги найкращий напій - питна вода", - зазначила дієтолог.

Вона додала, що часте вживання морозива може завдати шкоди організму. Дослідження показують, що зростання випадків ожиріння, серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу і навіть деякі Онкологічні захворювання пов'язані з висококалорійним раціоном харчування, високим споживанням цукру, солі та насичених жирів. Також розвитку цих захворювань сприяє відсутність в раціоні свіжих овочів і фруктів.

Як вибрати морозиво

Експерти рекомендують звертати увагу на зовнішній вигляд упаковування – вона повинна бути цілісна, а морозиво нормальної форми та не м'яте. Не варто вірити напису "пломбір" на упаковуванні, оскільки часто це просто маркетинговий хід. А ось склад читати потрібно уважно, щоб в продукті не було зайвих жирів і добавок. Крім того, потрібно звертати увагу на ціну морозива. За 8 гривень купити якісний продукт неможливо.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...