Перевзувся в повітрі: Співзасновник "Яндекса" остаточно поставив хрест на Путіні

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, співзасновник російської ІТ-компанії "Яндекс" Аркадій Волож сподівається, що зможе вийти з-під санкцій, передають Патріоти України.

Як повідомляє Financial Times Волож направив владі Євросоюзу офіційний запит про виключення з санкційних списків зв'язку з тим, що він засудив вторгнення Росії в Україну. Очікується, що офіційні особи Євросоюзу розглянуть і обговорять запит у вересні.

Як йдеться в матеріалі, Волож нібито від самого початку вторгнення РФ в Україну був проти війни, але сказати публічно про це зважився лише зараз, остаточно порвавши з Росією. На своєму офіційному сайті бізнесмен тепер називає себе "ізраїльським підприємцем, який народився в Казахстані".

15 вересня санкційні списки будуть вкотре переглядатися, і Волож сподівається, що його ім'я звідти приберуть.

"Складно уявити, що ще він міг би зробити. І сотні інших російських бізнесменів, які потрапили під санкції, уважно спостерігають за тим, що зробить Брюссель", – заявив співрозмовник з оточення Воложа.

Як йдеться в матеріалі, російські олігархи заявили журналістам, що якби в США, Великобританії або Євросоюзі був механізм зняття санкцій шляхом підписання антивоєнної декларації, вони були б готові піти на такий крок.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...