Пережила Голодомор та Другу світову війну: 98-річна українка розповіла секрет довголіття

98-річна Олена Органіста із Хмельниччини веде щоденник війни. Жінка моніторить усі новини, перевіряє зведення Генштабу, усе знає про міжнародну підтримку і цитує Зеленського і Байдена. Списала уже не один блокнот. Для чого рахує і як чекає на перемогу довгожителька розповіла кореспонденту ТСН Валерію Кузнєцову, передають Патріоти України.

Пані Олені днями виповнилось 98. Попри поважний вік жінка у своєму блокноті щодня ретельно записує усі зведення Генштабу про знищену живу силу росіян і їхню техніку. За новинами з фронту пані Олена слідкує по телебаченню і радіо, інколи читає телеграм своєї племінниці. Щоденник почала вести одразу після повномасштабного вторгнення, відтоді списала кілька блокнотів. Каже, так вболіває і підтримує наших захисників.

"Дуже мені боляче. Вони так трудяться тяжко. Тільки подумати 7 тис. танків, а літаки, кораблі, тож все таки не мало. Трудяться і постаралися", - каже Олена Органіста. А ще у неї на столі велика мапа України, під лупою роздивляється, де зараз тривають бої. Коли відволікається від новин пані Олена в’яже, а ще пише мемуари і вірші.

Дитиною вона пережила Голодомор. Під час Другої світової у 16 років її вивезли на примусові роботи до Німеччини. Далі була важка праця у колгоспі, освоєння цілини у Казахстані. Про радянський режим у жінки лиш такі асоціації.

"Ні корови, ні свині - тільки Сталін на стіні. Тоді заставляли щоб образів не було тільки портрет Сталіна", - каже жінка. Вже сім років пані Олена живе з племінницею. "Вона одинока, дітей у неї немає, сестра і її сім'я на окупованій території ще з 14 року. Захворіла і я її забрала до себе і так ми разом живемо", - каже племінниця жінки Людмила Гоцуляк.

І разом слідкують за новинами. Тітка Олена не пропускає і не забуває жодної політичної заяви - каже племінниця. Знає пані Олена і про американські літаки і каже, дуже їх чекає. У перерві між новинами пані Олена прогулюється у дворі серед улюблених квітів. Секрет її довголіття каже простий - любити українців і Україну. "Всі люди мені добрі, всіх люблю, всім домагаю, таке сердечко в мене", - каже вона. Але найзаповітніше її бажання - дожити до того дня, щоб написати у своєму щоденнику довгожданне слово - перемога.

Які документи повинен мати військовозобов'язаний для оновлення даних в ТЦК чи ЦНАП

неділя, 23 червень 2024, 21:50

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані особи протягом 60 днів - до 16 липня - мають оновити свої персональні дані. Про те, як це зробити та які документи потрібно надати ТЦК або ЦНАП, розпові...

Водіям в Україні готують нові штрафи, можливі й арешти: Що відомо про новий законопроєкт

неділя, 23 червень 2024, 20:10

Водіям загрожуватимуть штрафи до 17 тис. грн за невиконання законних вимог співробітників військової поліції. Законопроєкт також передбачає арешт на строк до 10 діб за ненадання інформації або невиконання вимог. Про це йдеться у схваленому Верховною Ра...