Пережив катування окупантів, але не встиг доїхати до рідних: У мережі розповіли історію українця, який підірвався на ворожій міні

В Україні продовжують згадувати історії цивільних і військових, яких убила Росія. Серед них – 53-річний Іван Помилуйко з Чернігова, який пережив полон російських окупантів, а потім підірвався на їхній міні у Ягідному, передають Патріоти України.

1 квітня чоловік їхав за своїми племінницями в сусіднє село, але так і не дістався до рідних, бо на його шляху став залишений загарбниками небезпечний предмет. Разом із ним загинула ще одна людина, повідомляє "Меморіал.ua".

Зазначається, що Іван Помилуйко працював водієм маршрутки Київ – Чернігів. Також був далекобійником, єгерем. Після повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну став волонтером: привозив місцевим ліки, їжу, одяг, евакуйовував дітей у безпечніші місця. Допомагав і військовим.

"5 березня тато потрапив у полон в селі Ягідне – у підвал людей загнали, як скотів. Просидів 26 днів у задусі. Там він також допомагав готувати їжу для полонених. Тата росіяни викликали на допит, оскільки дізналися, що він єгер і мав рушницю. Його роздягали й стріляли між ніг…" – розповіла Юлія Помилуйко.

Донька загиблого пригадує його чуйною людиною та хорошим батьком. "Востаннє я бачила тата ще перед тим, як він потрапив до підвалу. Дуже сумую за своїм татусем…" – додала українка.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...