Пережив "пекло": 22-річний захисник Маріуполя, який через тортури в полоні втратив мову, знову заговорив

Морпіх Юрій Гальчук повернувся до України 14 вересня, під час одного з обмінів. Захисник боронив Маріуполь навесні 2022 року. З побратимами перебував на меткомбінаті ім. Ілліча, звідки у квітні потрапив у російський полон, передають Патріоти України.

Юрія утримували в колонії в Оленівці, потім у рязанської області, а згодом перевели в Мордовію. Після побоїв і тортур він перестав розмовляти, а через багаторазове застосування електрошокера в нього віднялися ноги. Психіатри давали невтішні прогнози. Але оборонець знову заговорив.

"Трохи шепелявлю, але, як бачите, розмовляю. Самопочуття нормальне. Навіть трохи на ноги сьогодні встав. Найближчим часом планую, можливо, навіть на перекур сходити", – сказав він виданню "Радіо Свобода"

Мати захисника розповіла про що син почав розповідати, коли знову заговорив: "Чому стільки болю? Чому стільки брехні? Чому люди такі жорстокі одне до одного? Емоції саме із приводу – як люди можуть бути такими?"

"Люди мої, люди, що ж це зі мною буде?": Олег Винник попросив фанів допомогти написати текст пісні, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 14:17

Український співак Олег Винник придумав мелодію та запропонував своїм підписникам взяти участь у написанні тексту до пісні, а також закликав підспівувати. У своєму ТікТок він розмістив відео, як грає на гітарі, повідомляють Патріоти України. "Готуємося...

Позривав державні прапори та повикидав хрести: На Тернопільшині вандал сплюндрував 11 могил загиблих воїнів (фото)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 13:54

На Тернопільщині поліцейські вандал пошкодив і сплюндрував могили українських військовослужбовців. Про це повідомляє поліція Тернопільської області, передають Патріоти України. Поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 44-річний житель Тер...