Переживав лише за свій транспорт: На Вінниччині 16-річний мажор на мотоциклі вбив матір двох дітей - вона не дійшла до будинку кілька кроків

На Вінниччині 16-річний підліток на мотоциклі збив 30-річну маму двох дітей. Жінка отримала серйозні травми та померла у лікарні наступного дня. Поліція відкрила справу за фактом ДТП – відповідальність за те, що скоїв неповнолітній, понесуть його батьки. Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України.

Загинула мати двох дітей

Трагедія у місті Літин Вінницької області сталася увечері 25 серпня. 30-річну Наталю Сарафенюк подруга підвезла мотоциклом до дому. Вони зупинились недалеко від будинку, Наталя злізла з мотоцикла й пішла до хвіртки. Саме у цей час на швидкості її збив мотоцикліст.

За кермом мотоцикла був 16-річний підліток Максим, син місцевого бізнесмена. Разом із ним їхав його 15-річний друг. Очевидці кажуть, що юнаки прямували узбіччям.

Наталя зазнала серйозних травм, її з місця ДТП забрали до лікарні, але, на жаль, наступного дня вона померла. Без мами залишилися двоє дітей – 10-річний син та 4-річна донька.

Ця аварія викликала резонанс у невеликому місті. На місці ДТП зібралися люди, обурені тим, що накоїв хлопець.

"Він більше переживав за свій мотоцикл, ніж за те, що зробив. Тут же на місце приїхав його батько", – розповідає місцева мешканка Валентина.

Це нещасний випадок?

Сім'я підлітка відома у місті. Батько та дядько Максима займаються виготовленням фармакологічних препаратів для тварин. Сім'я нібито багато допомагає школі, лікарні, військовим. Деякі захисники сім'ї писали, що це просто "нещасний випадок".

Це й насторожило людей. Вони впевнені, що підліток може уникнути покарання, тим більше, що він неповнолітній.

"Якщо йому не можна сідати за кермо, то навіщо батьки купили йому цей мотоцикл? Хіба вони не знали, що він їздить ним містом?" – каже Валентина.

У місцевому пабліку люди пишуть, що до хлопця давно були претензії. Він часто ганяв на швидкості вулицями, ревіння його мотоцикла чуло багато жителів, а на зауваження людей парубок відповідав грубо, зневажливо розмовляв навіть із поліціянтами.

У поліції розповіли, що наразі ведеться розслідування за фактом ДТП за ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого. Винуватцю загрожує позбавлення волі від 3 до 8 років. Щоправда, тут є уточнення: неповнолітній не понесе покарання, за нього відповідатимуть його батьки. Тому Максим зараз перебуває вдома.

Це не перший випадок, коли неповнолітній сідає за кермо транспортного засобу та вчиняє смертельні аварії.

Так, у Вінниці 14 липня сталася жахлива аварія за участю трьох авто. В одному з них за кермом перебував 15-річний підліток. Унаслідок аварії загинула 23-річна дівчина, а її сестра з племінником отримали тяжкі травми.

Підліток був за кермом маминої AUDI. Він виїжджав із другорядної дороги й допустив зіткнення з BMW. Після цього, BMW вилетів на зустрічну смугу та зіткнувся з Mersedes, якою керувала 23-річна Тетяна Данилевич, вона загинула.

Джерело: Обозреватель

Гадали, що не спіймають: У Києві двоє хлопців пошкодили поліцейське авто (фото)

четвер, 5 вересень 2024, 13:42

"Подія сталася днями у Печерському районі столиці. Поки наряд співробітників Управління поліції охорони відпрацьовував виклик щодо порушення тиші у вечірній час, невідомі порізали колеса їхнього службового автомобіля. Слідчі повідомили фігурантам про п...

Втекли в Грузію, поки рідне місто потерпає від обстрілів: Відомий український гурт продовжує співати для росіян

четвер, 5 вересень 2024, 12:29

Російськомовний гурт з України "Пошлая Молли" вперше за час повномасштабного вторгнення випустив нову пісню. Колектив підтримав Україну у 2022 році і, здавалося б, музиканти з Харкова випустять україномовний трек, але вони представили пісню "Адская кол...