Перша перемога на Євро-2020! Збірна України обіграла Північну Македонію

Збірна України здобула першу перемогу на Євро-2020. У 2-му турі групового етапу "жовто-сині" в Бухаресті обіграли збірну Північної Македонії, передають Патріоти України.

Андрій Шевченко порівняно з матчем 1-го туру провів у стартовому складі української команди дві заміни. Микола Шапаренко замінив травмованого Олександра Зубкова, а Тарас Степаненко з'явився замість Сергія Сидорчука.

У першій половині матчу українці домінували на полі і в другій половині тайму змогли втілити свою перевагу в забиті м'ячі.

На 28-й хвилині Андрій Ярмоленко міг забивати після гострої передачі Руслана Малиновського, але воротар македонської збірної вчасно вийшов з воріт і врятував свою команду. Україна заробила кутовий, після якого і вийшла вперед.

Після подачі з кутового Олександр Караваєв записав собі в актив гольовий пас, який стане одним з найкрасивіших на Євро-2020 - він п'ятою продовжив політ м'яча, а Андрій Ярмоленко встиг підставити ногу на дальній штанзі.

А на 34-й хвилині Ярмоленко виступив вже в ролі асистента - він вивів на ворота Романа Яремчука, і форвард переграв голкіпера ударом у ближній кут.

Македонці забили під кінець тайму, але гол Горана Пандева був справедливо скасований.

На 55-й хвилині Георгій Бущан перевів м'яч у поперечину після удару Александара Трайковскі, слідом Олександр Караваєв сфолив на Горані Пандеві, і арбітр призначив пенальті. Бущан зреагував на удар Езджана Аліоскі з "точки", але македонець першим встиг до м'яча і зіграв на добиванні.

Надалі в української збірної супермомент був на 75-й хвилині, але Віктор Циганков з забійної позиції промахнувся по воротах.

На 83-й хвилині матчу Україна могла знімати всі питання - у ворота македонців був призначений пенальті, після того, як Руслан Малиновський подавав зі штрафного, і м'яч влучив у руку. Але Малиновський не реалізував одинадцятиметровий - воротар парирував удар.

У нервовій кінцівці Україна змогла утримати переможний рахунок.

Україна - Північна Македонія - 2:1

Голи: Ярмоленко, 29, Яремчук, 34 - Аліоскі, 57

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Степаненко, Зінченко, Шапаренко (Сидорчук, 78), Малиновський (Соболь, 90+1), Яремчук (Бесєдін, 70), Ярмоленко (Циганков, 69)

Північна Македонія: Дімітрієвскі, Мусліу, Велковскі (Трічковскі, 85), Рістовскі, Аліоскі, Спіровскі (Чурлінов, 46), Адемі (Рістевскі, 85), Ніколов (Трайковскі, 46), Барді (Аврамовскі, 77), Ельмас, Пандев

Попередження: Шапаренко - Велковскі

Нереалізовані пенальті: Малиновський, 85 - Аліоскі, 57 (воротар)

Україна - Північна Македонія: цифри та факти

  • Збірна України перервала серію з шести поспіль поразок на чемпіонатах Європи і здобула свою другу перемогу на Євро в історії.
  • У другому поспіль матчі Євро-2020 у складі української збірної голами відзначилися Андрій Ярмоленко та Роман Яремчук. Вони увійшли до числа найкращих бомбардирів турніру.
  • Андрій Ярмоленко обійшов Андрія Шевченка за кількістю результативних дій у складі збірної України - 63 очки (42 голи і 21 гольова передача). У Шевченка - 62 очки (8 голів і 13 гольових передач).

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...