Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з "Азовсталі" на 8000-й вершині

Ірина Галай (Фото:instagram.com/iraaleksandrovna)Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України.

«У мене є 5 цих тризубів [зі сталі із Азовсталі]. Я їх купила на благодійному аукціоні для ССО. Вирішила взяти один з них на Аннапурну і встановити на вершині. На війні загинув мій товариш дитинства, з яким ми разом виросли. Це син найкращого друга мого батька. І я хотіла на згадку про нього зробити цей жест. Але потім вирішила, що це буде в пам’ять про всіх, хто не повернувся. Я залишила цю сталь на Аннапурні. Я сподіваюся… ні, я знаю точно, що вона там залишиться. Це ж Азовсталь. Вона вічна. Для мене це була особиста історія. Хотіла зробити приємне його батькові, який втратив єдиного сина. Ми стільки людей втратили. Це катастрофа»,— цитує Галай Спорт 24.

Нагадаємо, що 20 травня 2016 року Ірина Галай здійснила сходження на Еверест з Віктором Бобком і стала першою українкою, яка піднялася на Еверест. Через 5 років Ірина стала першою українкою, яка піднялася на другу за висотою гору в світі — К2. Востаннє Галай підкорилась Аннапурну, яку вважають однією з найнебезпечніших гір у світі. Висота цього гірського масиву в Гімалаях становить понад 8000 м.

Народний електромобіль по-китайськи: Geely виводить на ринок новинку ціною у $6800 з досить пристойними параметрами (фотофакти)

середа, 8 травень 2024, 3:25

Створено електромобіль Geely Panda Go Kart Edition. Модель презентують 9 травня. Її вартість 6 800 доларів. Про це повідомляє CarNewsChina. . Авто позиціонують, як карт для міста. Воно має агресивніші бампери, обвіс та антикрило на даху та оригінальні...

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...