Перша в Європі та найбільша у світі: В Україні будують школу за допомогою 3D-принтера (відео)

Технології дають змогу точніше використовувати ресурси та скорочувати витрати на матеріали. Як повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, у Львові будують першу в Європі школу за допомогою 3D-друку, передають Патріоти України.

За допомогою принтера зводять новий корпус школи, яка вже діє, але стала затісною для дітей. У новому приміщенні навчатимуться 100 учнів молодших класів.

Технологія дає змогу точніше використовувати ресурси та скорочувати витрати на матеріали. Для керування та контролю за роботом-друкарем потрібна команда всього з трьох осіб.

За словами міністра, подібну технологію вперше використовують для будівництва навчального закладу. Нове приміщення матиме прощу 500 кв. метрів і буде найбільшим у світі, яке збудують за допомогою 3D-друку. Таке будівництво на 20% дешевше та у 10 разів швидше, ніж традиційне.

За словами міністра, попереду на Україну чекає велика відбудова, тож зараз варто залучати технології та інновації для будівництва.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...