Перші хворі були ще в 2012-му: Вчені оприлюднили нову версію виникнення коронавірусу

Вченим вдалося виявити записи лікаря, який лікував гірників з китайської провінції Юньнань.

Коронавірус міг адаптуватися до людського організму в Китаї ще в 2012 році. Нову версію виникнення інфекції представили вірусолог Джонатан Латем і біолог Еллісон Вілсон, повідомляють Патріоти України із посиланням на The Sun.

За словами дослідників, їм вдалося виявити записи лікаря, який лікував гірників з китайської провінції Юньнань. Гірники до цього два тижні очищали шахту від фекалій кажанів. Медик писав, що у пацієнтів спостерігалися симптоми, характерні для коронавірусу, зокрема, сухий кашель, висока температура, болі в кінцівках і пневмонія. Кілька хворих в процесі лікування були підключені до апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ), в результаті троє з шести робочих померли.

Пізніше зразки аналізів шахтарів відправили на дослідження в лабораторію в Вухані. Місцеві фахівці встановили, що всі пацієнти були заражені на коронавірус. Таким чином, вважають Латем і Вілсон, існує ймовірність, що Covid-19 вже давно пристосувався до організму людини.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...