Перші мобілізовані з українських в'язнів взяли у полон росіянина, до армії долучились вже 600 зеків, - Мінюст

Одні з перших в’язнів, що проходять службу в ЗСУ, взяли в полон росіянина. Про це розповіла заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Висоцька зазначила, що до війська нині долучилися вже понад 600 в’язнів, і це число росте. Станом на 29 травня засуджених, які виявили бажання мобілізуватись, - понад 4 тисячі.

Їхні заяви мають обов’язково розглядати в суді. Перед цим в’язні-добровольці проходять перевірку, військово-лікарську комісію та знайомство з командирами. Заступниця міністра переконує: ініціатива доводить свою ефективність.

Важливий крок: Переселенцям планують надавати субсидії на оренду житла

понеділок, 8 липень 2024, 12:49

Уряд планує надавати субсидії на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), щоб зменшити їхнє фінансове навантаження. Наразі документ винесено на обговорення серед представників влади, депутатів та громадськості, після чого його розгляне уряд,...

Окупанти масовано атакували Київ ракетами, багато загиблих і поранених. Доповнюється

понеділок, 8 липень 2024, 11:27

Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня, передають Патріоти України. У Києв...