"Перший корисний...": В Японії замислились над створенням дерев’яного супутника

Дерев'яні корпуси для супутників просто спалюватимуться, як зазначив експерт, «в полум’ї слави», проходячи назад через земну атмосферу.

2 січня стало відомо, що лісове господарство Сумітомо об’єднало зусилля з Кіотським університетом задля створення першого корисного супутника на планеті. Супутник створять з одного з найпоширеніших ресурсів матері-природи – дерева. Однією з причин цього неортодоксального вибору є сприяння зменшенню захаращеності простору відкинутим або непрацюючим сміттям, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

«Ми дуже стурбовані тим, що всі супутники, які знову потрапляють в атмосферу Землі, згорають і створюють крихітні частинки глинозему, які плаватимуть у верхніх шарах атмосфери протягом багатьох років. Згодом це вплине на навколишнє середовище Землі», - розповів професор Кіотського університету Такао Дой.

Так, дерев'яні корпуси для супутників просто спалюватимуться, як зазначив експерт, «в полум’ї слави», проходячи назад через земну атмосферу. На даний момент амбіційна програма все ще перебуває на стадії розробки, і вчені вивчають, які породи деревини можуть витримати суворі умови простору, що включають сильні коливання температури та радіаційні випромінювання.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...