Перший крок до прямих переговорів з "ЛДНР"? На терміновому засіданні ТКГ Україна погодилася на спільну інспекцію селища Шуми

На терміновому засіданні Тристоронньої контактної групи Україна погодилися проінспектувати разом з представниками координатора від ОБСЄ ділянку позицій Збройних сил України біля населеного пункту Шуми, Донецька область. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України, передають Патріоти України.

Відзначається, що ОБСЄ підтвердила безпідставність будь-яких звинувачень на адресу Збройних сил України в район Шумів в період з 5 липня до 2 вересня. "Це факт, викладений у нашому звіті від 5 вересня цього року", – повідомив голова СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук додав, що українська сторона забезпечить питання логістики та гарантії безпеки всім учасникам інспекції.

"Сьогоднішній день дає нам надію, що режим припинення вогню буде виконуватися й надалі усіма сторонами. З цією метою українська сторона буде задіювати будь-які механізми як у рамках ТКГ, так і в рамках Нормандського формату, які дозволять зберегти життя українських військовослужбовців та мирного населення", – сказав він.

Пояснимо, що офіційно террористи до ТКГ не входять, але входять представники Росії. У повідомленні ОП не уточнюється, хто саме проводитиме інспектування.

Додамо, що в "МЗС ДНР" підтвердили, що спільна інспекція буде проведена в четвер, 10 вересня. "У спільній інспекції, яка відбудеться під час спостереження СММ ОБСЄ завтра, 10 вересня, о 14:00, візьмуть участь представники "ДНР" та представники України в СЦКК", – йдеться в інформації терористів.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...