Перший сніг у жовтні і потеплення в листопаді: Синоптик розповіла, яких "сюрпризів" чекати українцям

Погода в Україні у другій декаді жовтня принесе похолодання. Вдень очікується від 5 до 7 градусів тепла. Вночі +3+5. Можливий сніг з дощем, зазначають Патріоти України.

Листопад почнеться з прохолоди, проте про зиму наразі говорити зарано – в середині місяця температура повітря прогріється до +14 +15 градусів. Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Кліматологиня розповіла, що в другій половині жовтня очікуються нестабільні температурні показники. Можуть бути заморозки і перший сніг.

Погода в другій половині жовтня

Мартазінова вказує, що вдень і вночі очікується практично однакова температура. Прогнозуються і заморозки - природне явище для цього періоду.

"...різко похолодає і температура повітря вдень і вночі практично зрівняється: близько 5 градусів тепла. Тільки денна 5-7 градусів, а нічна 3-5 градусів. Заморозки в цей період - це природно", - зазначила синоптикиня.

Згідно з її прогнозом, в цей час очікуються температурні гойдалки: потепління чергуватиметься з похолоданням. Якщо буде мінусова температура, то з'явиться сніговий покрив. Однак, цілком ймовірно, це буде сніг з дощем.

"Від різких похолодань до різких потеплінь - і знову справа буде йти до похолодання наприкінці жовтня. Мене турбує друга половина жовтня, адже якщо в другій половині з'являться негативні нічні і денні температури, це свідчитиме про те, що з'явиться вже сніговий покрив. Але це буде сніг з дощем", - вважає Мартазінова.

Погода у листопаді

На початку місяця буде прохолодно, але погода принесе і сюрпризи у вигляді потепління. Вдень очікується 0 градусів, а вночі десь -5. Проте вже в середині листопада прогнозується потепління до +14 +15.

"На початку листопада ми очікуємо температуру повітря близько 0 градусів, а вночі близько 5 градусів морозу. Тим не менш, це будуть ще не зимові процеси. І знову листопад демонструватиме нам таку ж температурну нестійкість: температури в середині листопада доходитимуть до 14-15 градусів тепла", - сказала вона.

Втім, до кінця листопада прийде вже зимове похолодання, проте температура буде нестабільною. "В цілому, температура повітря восени буде вище норми. Але всередині кожного місяця погодні умови будуть нестійкими", - додала кліматологиня.

Джерело: Апостроф

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...