Говорять про великі перспективи: Корейська компанія хоче будувати ядерний реактор на українській АЕС

Корейська компанія КHNP зацікавлена у будівництві енергоблока на Рівненський АЕС. Про це йшлося під час відеоконференції за участю керівництва НАЕК Енергоатом та Korea Hydro & Nuclear Power, повідомили в українській компанії, передають Патріоти України.

«Представники двох компаній обговорили перспективні проекти Енергоатома і в першу чергу — зведення нових енергоблоків на майданчиках українських АЕС. Корейська сторона висловила зацікавленість в будівництві енергоблока з реактором APR-1400 на Рівненській АЕС, де вже виконано частину підготовчих робіт з обґрунтування вибору майданчика», — сказано в повідомленні.

Сторони також обговорили фінансування та локалізацію виробництва основних компонентів реакторної установки в Україні.

Раніше повідомлялося, що Міненерго відмовилося від проекту будівництва Енергомосту Україна-ЄС (Польща), який розглядався як джерело фінансування добудови енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Korea Hydro & Nuclear Power Co (КHNP) — дочірня компанія Korea Electric Power Corporation (KEPCO) та найбільша електроенергетична компанія Республіки Корея (30% електрогенерації країни). KHNP експлуатує 24 енергоблоки АЕС сумарною встановленою потужністю 23,25 ГВт. Також KHNP має 6 атомних енергоблоків на стадії будівництва і планує побудувати ще 4.

KHNP має досвід будівництва першої атомної станції в ОАЕ, має намір взяти участь у атомних проектах у Болгарії та Великобританії.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...