Песики вже тоді були кращими друзями: Археологи виявили загадкове поховання собак, якому понад 8 тис. років (фото)

Вважається, що в цьому районі в кам'яному столітті жили мисливці.

На місці поховання кам'яного століття в Швеції археологи виявили останки стародавніх собак віком понад 8 400 років. Про це розповідає Daily Mail, передають Патріоти України.

Місце, де були виявлені собаки, є частиною великої ділянки, де місцева влада і археологи наразі проводять одні з найбільших археологічних розкопок, які коли-небудь проводилися в регіоні.

Поселення розташоване на території нинішнього Люнгавікена в Зельвесборге і з 2015 року є одним з головних об'єктів археології. Під час розкопок команда виявила залишки принаймні 56 будівель, які колись стояли на цьому місці, а також стовпів і ям.

"Собаки добре збереглися, і той факт, що вони поховані в центрі поселення кам'яного століття, унікальний", - говорить Остеолог Ола Магнеллі з музею Блекинге, додавши, що тварини були поховані поруч з людьми.

Вважається, що в цьому районі в кам'яному столітті жили мисливці. "Поховання собак якимось чином показує, наскільки ми схожі протягом тисячоліть, коли справа стосується таких почуттів, як горе і втрата", - кажуть археологи.

Собаки, напевно, були кращими друзями людини протягом тисячоліть, оскільки археологи виявляють в усьому світі останки, які дозволяють припустити, що вони були домашніми тваринами.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...