Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson&Johnson, але не від "чемпіона по вакцинації" з Банкової: Польща розпочинає масово прививати українців від коронавірусу

Українці зможуть вакцинуватись від коронавірусу на кордоні з Польщею з 8 червня. Про це розповів директор медичного центру Медик з Жешува Станіслав Мазур, передають Патріоти України.

Щепитись зможуть трудові мігранти і студенти з України — їх вакцинуватимуть препаратами Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson&Johnson, сертифіковані в ЄС. Ті, хто отримає щеплення двухдозовою вакциною, зможуть отримати другу дозу в Польщі - з 1 липня в країні не буде прив’язки до місця вакцинації.

Зробити щеплення можна буде на пропускних пунктах Медика-Шегині, Корчова-Краковець, Гребенне-Рава-Руська, Будомєж-Грушів, Дорогуськ-Ягодин, Долгобичув-Угринів. Директор центру повідомив, що тестування і вакцинація проти коронавірусу коштуватиме українцеві зі знижкою 115 злотих (860 грн). Як відомо, тестування в Польщі є платною послугою, вакцинація - безкоштовною.

Раніше в Міністерстві охорони здоров’я Польщі дозволили вакцинувати іноземців, зокрема тих, хто має дозвіл на роботу в країні. Тим часом, ВООЗ схвалила вакцину CoronaVac, якою щеплюють українців.

Нагадаємо, на минулих вихідних в трьох містах України запрацювали центри вакцинації, де всі бажаючі можуть отримати щеплення препаратом Sinovac. Протягом цих вихідних у центрах вакцинували майже 5 тисяч українців.

Джерело: Укрінформ

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...