Для приготування вишневого лікеру беруть стиглі ягоди вишні, причому разом з кісточкою. Зверніть увагу на те, що при настоюванні ядро кісточки дарує напою гіркуватий присмак, що нагадує аромат мигдальних горіхів, повідомляють Патріоти України.
Склад: вишня 3 кг; цукор 2 кг; горілка 1 літр
Приготування:
Відбираємо найбільш смачні і зрілі ягоди. Миємо і перебираємо - зіпсованих ягід не повинно бути.
Засипаємо в 3 літрову банку. Зверху засипаємо 1 кг. цукру і виливаємо половину горілки. Даємо майбутньому лікеру настоятися протягом 6-7 днів, щодня струшуємо вміст банки.
Після закінчення часу фільтруємо і додаємо горілку, що залишилася, і цукор, злегка підігріваємо, щоб цукор розчинився.
Фільтруємо вишневий лікер до прозорості, можна використовувати шар вати.
Лікеру після фільтрації треба дати настоятись ще добу, після чого вишневий лікер, приготовлений у домашніх умовах, готовий! Розлийте його у пляшки і щільно закоркуйте.
Примітка: якщо берете більше вишні - збільшуйте всі складові пропорційно.
Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...
Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...