Для приготування вишневого лікеру беруть стиглі ягоди вишні, причому разом з кісточкою. Зверніть увагу на те, що при настоюванні ядро кісточки дарує напою гіркуватий присмак, що нагадує аромат мигдальних горіхів, повідомляють Патріоти України.
Склад: вишня 3 кг; цукор 2 кг; горілка 1 літр
Приготування:
Відбираємо найбільш смачні і зрілі ягоди. Миємо і перебираємо - зіпсованих ягід не повинно бути.
Засипаємо в 3 літрову банку. Зверху засипаємо 1 кг. цукру і виливаємо половину горілки. Даємо майбутньому лікеру настоятися протягом 6-7 днів, щодня струшуємо вміст банки.
Після закінчення часу фільтруємо і додаємо горілку, що залишилася, і цукор, злегка підігріваємо, щоб цукор розчинився.
Фільтруємо вишневий лікер до прозорості, можна використовувати шар вати.
Лікеру після фільтрації треба дати настоятись ще добу, після чого вишневий лікер, приготовлений у домашніх умовах, готовий! Розлийте його у пляшки і щільно закоркуйте.
Примітка: якщо берете більше вишні - збільшуйте всі складові пропорційно.
Міністерство освіти й науки України на сторінці у соціальній мережі опублікувало допис, в якому роз'яснюється, що педагоги з мінімальною зарплатнею отримають додаткову «вчительську тисячу», повідомляють Патріоти України. Виплата доплати за роботу в нес...
31 січня 2025 року Російська Федерація завдала удару по історичному центру міста. Унаслідок чого було пошкоджено п’ятизірковий готель Брістоль, побудований наприкінці XIX століття, нагадують Патріоти України. Аніагбосо розповів, що перебував у готелі й...