П'яний Кожара обіцяв застрелити кожного: Прокурор навів свідчення поліції, котра прибула на виклик про вбивство в маєтку міністра Януковича

Захист екс-міністра долучив до матеріалів документи про те, що він доглядає за матір'ю похилого віку, яка має хворобу, і нібито виїжджає за кордон лише по робочих справах, тобто не буде там переховуватись.

Кожара та його дружина в залі суду. Фото: Українська правда.

Суд відклав обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбистві ексміністру закордонних справ Леоніду Кожари. Прокурор оголосив фабулу справи. Згідно з нею, Кожара і його знайомий Сергій Старицький нібито посварились під час вживання алкоголю. І тоді екс-міністр вирішив вбити Старицького з власного пістолету, передають Патріоти України.

Представники потерпілих уточнюють, що за версією слідства, Кожара спочатку наніс Старицькому удар пістолетом в область потилиці. В місці забійної рани було виявлено частини полімеру. За словами прокурора, на окулярах Кожари лишилась кров його вбитого знайомого.

Крім того, після приїзду поліції до будинку, підозрюваний нібито був у стані сп’яніння і говорив: "Буду розстрілювати, хто мені буде погрожувати", "я захищав свій будинок". Це зафіксовано на відеозаписах з бодікамер патрульних поліцейських.

Також за словами прокуратури, Кожара та його дружина тиснуть на дружину загиблого Старицького. Прокуратура просить арештувати підозрюваного. Сам Кожара у суді зі своєю позицією ще не виступив.

Захист екс-міністра долучив до матеріалів документи про те, що і він доглядає за матір'ю похилого віку, яка має хворобу, і нібито виїжджає за кордон лише по робочих справах, тобто не буде там переховуватись. Також на прохання захисту суд доручив прокуратурі надати адвокатам можливість ознайомитись з результатами експертизи у справі.

Крім того, як повідомляють адвокати потерпілих, захисники Кожари просили викликати та допитати слідчу Веселу С.В. та Білу Ж.М. Остання нібито є близькою подругою матері Сергія Старицького та може дати характеристику стосункам підозрюваного з потерпілим. У компаніі "Міллер" кажуть, що ця інформація вже перевірена і є неправдивою.

Розгляд справи продовжать 27 березня об 11:30. Наступного засідання суд має допитати свідка – дружину Кожари, та самого екс-міністра. На прохання сторони потерпілих допит відбудеться у закритому режимі.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...