У них дуже багато білка: ТОП-5 продуктів, якими можна замінити м'ясо

П'ять продуктів, якими можна замінити м'ясо: в них дуже багато білка

М'ясо є основним джерелом білка для організму людини і його присутність у раціоні обов'язкова. Однак, що робити тим, кому заборонили їсти м'ясо за медичними показниками або людина добровільно вирішила стати веганом або вегетаріанцем, передають Патріоти України.

Фахівці назвали топ-5 продуктів з високим вмістом білка, які можуть замінити м'ясо в раціоні.

Тофу

Це один з найпопулярніших замінників м'яса. Він має дуже м'який і нейтральний смак, що дає можливість поєднувати його з різними інгредієнтами. Оскільки його структура відносно стабільна, тофу можна запікати, смажити на грилі й це робить його універсальним продуктом.

Темп

Його роблять, як і тофу з соєвих бобів. Тофу роблять з кислого молока, а для виготовлення темпу соєві боби піддають ферментації й це додає йому пікантного смаку. В темпі також є інші зерна і боби, що пояснює його насичену текстуру і трохи горіховий присмак. Темп добре підходить для смаження, грилю.

Сочевиця

Цей продукт почав завойовувати популярність не тільки у веганів і вегетаріанців. Вона універсальна, в ній прекрасна текстура і сочевиця дуже багата білком.

Баклажан

Цей овоч є основою середземноморської кухні й баклажани відомі своїм тонким смаком. При правильному приготуванні їх текстура дозволяє створити тягучі та м'ясисті страви. У баклажанах багато антиоксидантів, що робить їх неймовірно поживними та корисними, а кількість білка просто зашкалює.

Гриби креміні та портобелло

Гриби є універсальним продуктом і в старовину ними замінювали м'ясо. У них дуже багато білка і вони підходять для будь-якого раціону. На смак і за текстурою вони є найближчими аналогами м'яса. Цей продукт дуже універсальний – гриби можна використовувати дрібно порізаному вигляді, у вигляді фаршу. Особливо в цьому гарні креміні і портобелло. Їх можна маринувати та готувати на грилі, а також робити з них котлети для бургерів.

"Хлопців міняти ніким!”: Боєць "Азову", який служить попри втрачену кінцівку, розповів про критичну ситуацію у війську

неділя, 28 квітень 2024, 13:43

Зараз охочих йти до Збройних Сил України, ставати на захист зовсім немає. Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він...

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...