П'ять років була в ІДІЛ: У Німеччині заарештували українку

У Німеччині суд заарештував громадянку України за звинуваченням у причетності до терористичної організації "Ісламська держава"(ІДІЛ). Про це повідомила Генеральна прокуратура ФРН, передають Патріоти України.

Громадянку України Хатідче Ц. заарештувала влада федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, що на заході країни. Жінці закидають порушення двох статей Кримінального кодексу Німеччини - про членство в іноземній терористичній організації і про порушення обов'язків по догляду та вихованню дитини.

За даними німецьких правоохоронців, Хатідче вирушила до Сирії в 2014 році зі своїм тодішнім чоловіком і чотирма неповнолітніми дітьми. Там вона приєдналася до ІДІЛ разом з чоловіком, для якого вона вела домашнє господарство відповідно до понять ІДІЛ про роль жінки.

Після смерті чоловіка жінка ще двічі виходила заміж за бойовиків ІДІЛ, своїх дітей вона виховувала відповідно до ідеології цього угруповання. На початку 2019 року українка потрапила в полон до курдів, де і залишалася аж до 2021 року. За яких обставин громадянка України опинилася в Німеччині, не уточнюється.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...