"Під час оборони Соледара загинув старший лейтенант Іван Васильків, позивний Вас-Вас", - Борислав Береза (відео)

"Ох, братику, як же мені зараз херово. Я не хотів вірити до останнього. Не міг повірити. Не хотів. Ми ж лише позавчора балакали з тобою. Ти розповідав про ті кляті каміння у нирках та як це боляче, коли вони йдуть, і радів тому пікапу-евакуатору, що їде до тебе. А зараз що? Автівка є. Але людини немає", - пише політик та громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ти був справжнім воїном, хоча ніколи не закінчував жодного військового закладу. Воїн від Бога. Твій талант, як військового, дивував всіх. Ти був моїм командиром роти. Саме завдяки тобі Білогір'я на Запоріжжі було неприступним для ворога. Всі атаки рашистів пішли під три чорти. Саме ти перший був на позиції Петровича та наклав йому турникет на ногу і врятував йому життя. Це було не перше і не останне життя, яке ти рятував, братику. Ти особисто вів за собою в атаку і з 4 ротою брав на Херсонщині Потьомкино, Ольгино, Дунчани. Після Дунчан рашисти повалилися. 6 липня вийшов наказ президента України про нагородження тебе орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. І ось лише позавчора ти казав, що указ є, а ордена тобі так і не дали. Але ми і так знаємо, що ти Герой.
Ти завжди турбувався про особовий склад. Добре пам'ятаю, як ти казав: "Без води, їжі та БК можна воювати деякий час, але перемагати вкрай складно. Практично неможливо". Пам'ятаю, як ти обіцяв пригостити не тільки роту, а весь батальйон, шашликом із осетрини у Ялті на набережній після звільнення Криму. Пам'ятаю, як ми разом їли мою чергову шоколадку, а ти жартував, що я справжній шоколадний наркоман, бо їм їх без зупинки. А я тобі казав, щоб їв та не відвлікався, тому що меньше шоколаду тобі дістанеться. Ти реготав. А ще ти казав, що 300 прильотів за годину - це херня, головне, щоб ця херня ні в кого не влучила. Ти завжди посміхався, брате, навіть коли було дуже важко. Ти піклувався за кожного в роті. І ти вчора повернувся з лікарні тому, що треба було вести людей на позицію. Це був твій останній вихід.
Ти був справжнім. І справжнім воїном і справжньою людиною. Ти був справжнім. І залишишся таким у моєму серці назавжди. Ми з тобою зустрінемося в кращому зі світів.
Вчора, 13.01.2023, о 14-30 при обороні Соледара загинув старший лейтенант Іван Васильків, позивний Вас-Вас. Людина, воїн, українець, побратим. Спочивай з миром, Друже!"

Без зарплат та відпусток: Стало відомо, на яких умовах в Україні мобілізовуватимуть ув'язнених

четвер, 18 квітень 2024, 7:44

У березні в парламент внесли проєкт закону щодо мобілізації засуджених, а тиждень тому Рада ухвалила його у першому читанні. Про подробиці документу в ефірі "Радіо Свобода" розповіла народна депутатка Олена Шуляк, передають Патріоти України. За її сло...

"Мама" Вєрки Сердючки стала бабусею: Андрій Данилко приймає вітання

четвер, 18 квітень 2024, 7:32

Українська акторка, відома як "мама" артистки Вєрки Сердючки, вперше стала бабусею. Напередодні її донька Яна народила первістка. Радісну звістку повідомив виконавець Андрій Данилко, котрий приймає вітання і за "маму" і за себе, і за "сестричку". Артис...