На одній із гарячих точок на Донеччині із бійцями 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого служить єнот Байрактар. Його військові нещодавно підібрали на передовій й вже називають талісманом та невід'ємною частиною підрозділу, передають Патріоти України.
- Єноту приблизно пів року, й він вже готується отримати звання солдата та учасника бойових дій, — розповіла «ФАКТАМ» Катерина Литвинчук, співробітниця служби зв'язків з громадськістю 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, — Барік не є ручним і не ластиться. Проте за господаря обрав собі бійця Назара, в рюкзаку якого першим навів «лад» і виніс павербанки та інші приладдя. Але все повернув цілим.
На ліжку цього воїна Байрактар любить вдень поспати, а вночі в нього активний спосіб життя. Що цікаво, своїх єнот відразу визначає за запахом й тільки в їхніх речах може порпатись. Найбільше до душі тварині — купання. Хлопці жартували, що потрібно давати йому шкарпетки, аби прав, бо чого просто так воду розхлюпувати у балії. А ще єнот любить ганяти котів.
У їжі тварина неперебірлива, проте часто просить йогурту та чогось солоденького, наприклад, вафлі. Й в той же час не скупий, ділиться харчами із котами.
- Під час вибухів чи обстрілів у єнота, як і в будь-якої тварини, спрацьовує інстинкт самозбереження, й він ховається подалі. Але вже помітили, що до війни він звик, і особливого занепокоєння нема. Жартуємо, що зараз Барік проходить навчання, щоб красти боєкомплекти в окупантів. Віримо, що з таким талісманом ми точно переможемо! — додала Катерина Литвинчук.
44-річна британка Ліза Бернетт з Борхем-Вуд, що в Хартфордширі, скинула половину своєї ваги без "модних" дієт, уколів для схуднення чи операцій. Вона просто взяла себе в руки, змінила харчування, почала рухатися - і з 24-го розміру (UK) перейшла до 8-г...
Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...