Під час садових робіт: У Британії виявили скарб із золотих монет з ініціалами дружин Генріха VIII (фото)

На монетах окремо зображені ініціали перших трьох дружин Генріха VIII - Катерини Арагонської, Анни Болейн і Джейн Сеймур.

У Британії під час садових робіт виявили золоті монети епохи Тюдорів з ініціалами дружин Генріха VIII. Про це повідомляє видання Daily Mail, передають Патріоти України.

Золотий скарб 15-го століття, в який входили 64 монети (63 золоті та 1 срібна), був знайдений в районі Нью-Форест в Гемпширі людьми, які виривали бур'яни в своєму саду. Знахідку передали Британському музею.

Скарб вивчили і зазначили, що на монетах окремо зображені ініціали перших трьох дружин Генріха VIII - Катерини Арагонської, Анни Болейн і Джейн Сеймур. Баррі Кук, хранитель середньовічних і ранніх сучасних монет в музеї, сказав, що нанесення ініціалів його дружин на золоті корони було "дуже дивним рішенням".

За оцінками експертів, загальна вартість монет набагато перевищувала середньорічну заробітну плату людини, що жила в період Тюдорів - близько 24 фунтів стерлінгів, що еквівалентно 14000 фунтів стерлінгів (більше 18,6 тисяч доларів) сьогодні.

Генріху VIII доводилося досить регулярно міняти ініціали на карбуванні - до початку 1530-х років він все ще був одружений на своїй першій дружині Катерині Арагонській. Але після того, як шлюб був анульований, коли вона не народила йому спадкоємця чоловічої статі, він одружився із Анною Болейн в 1533 році. У 1536 році Генріх обезголовив її за підозрою в невірності і змові проти короля.

Його третій шлюб з Джейн Сеймур тривав з травня 1536 року до її смерті в жовтні наступного року через хворобу після народження його наступника Едуарда VI.

Жодна з трьох останніх дружин Генріха - Енн Клевська, Кетрін Ховард і Кетрін Парр - не представлена на монетах.

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...