Під час слідства та суду "включав дурня": Коригувальник ракетних ударів по Харкову засуджений до 15 років тюрми

Засуджений

Київський райсуд Харкова визнав чоловіка винним у державній зраді. Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень. Обвинувачуваний — уродженець Брянської області, що довгий час мешкав у Харкові та мав українське громадянство. Чоловік працював у місцевій лабораторії металів та зварки на посаді інженера з ремонту.

За матеріалами справи, в період з 8 по 15 березня минулого року він передавав представнику країни-агресора — військовослужбовцю збройних сил російської федерації через Телеграм відомості щодо місцезнаходження військової техніки ЗСУ, її кількості та найменування, інформацію щодо розташування особового складу. Вказував у повідомленнях про їх переміщення по Харкову, називав точні місця, із відповідними відмітками на гугл-карті, влучань артилерійських та авіаційних боєприпасів, випущених ЗС рф, що давало змогу військовослужбовцям росії здійснювати координацію нанесення вогневих ударів по місту.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений причетність не визнав. Служителям Феміди він пояснив, що на його особистий мобільний телефон йому написав незнайомий, який представився Ігорем, з яким він почав переписуватись на загальні теми. Під час спілкування житель Харкова начебто розповідав останньому, що в районі місця його роботи потрапляв під обстріл. Однак ніякої інформації щодо розташування ЗСУ не передавав, скріншоти не відправляв. Наявність фото з відмітками на гугл-картах у внутрішній пам`яті його телефону пояснив, що це його підставили спецслужби. Проте вина зрадника підтвердилась письмовими та речовими доказами, наданими стороною обвинувачення.


Шанс на порятунок! Аналіз крові може показати ризик виникнення раку за сім років

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:59

Згідно з дослідженнями, аналіз крові може виявити ранні ознаки раку за сім років до постановки діагнозу. . У дослідженні Oxford Population Health було визначено 618 білків у крові хворих на рак, пов’язаних з 19 різними типами захворювання, включаючи р...

"Аналіз довів": Вчені розгадали таємницю прадавнього "дерева життя"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:30

Дослідження ДНК свідчать, що ці унікальні дерева вперше з'явились на острові Мадагаскар 21 мільйон років тому. Звідти їхнє насіння перенесло океанічними течіями до Австралії, а також до материкової Африки, де вони утворили окремі види. Через незвичайну...