Під час відключення електрики запалив свічку та заснув: На Львівщині 11-річна дівчинка врятувала з пожежі однокласника

У місті Хирев на Львівщині 11-річна школярка врятувала життя однокласнику, у житлі якого сталася пожежа через запалену свічку. Хлопець у цей час спав у кімнаті і не бачив загорання. Про це розповіли у ГУ ДСНС у Львівській області.

Інцидент трапився ще минулого тижня у місті Хирев Самбірського району. Коли у місті не було світла, Софійка була вдома і побачила вогонь із сусіднього будинку. Дівчинка відразу покликала свого дідуся – і вони побігли до сусідів. Зайшовши в одну з кімнат, вони побачили, що на ліжку спить однокласник Дмитро. Вони розбудили хлопця і вивели його на свіже повітря, а потім загасили загорання.

Як з'ясувалося, Дмитро запалив свічку і заснув. Полум'я впало на стіл – і від цього зайнялая скатертина на столі, а також комп'ютерна техніка. На щастя, завдяки швидким діям дівчинки вдалося запобігти біді.

За свій вчинок 11-річна Софія отримала відзнаку від рятувальників і цікаві розвиваючі подарунки. Її дії відзначили у присутності однокласників та інших школярів ліцею імені Владики Івана Фоми у Хиреві, де вона навчається.
"На нашу думку, Софійка вчинила відважно, безстрашно і героїчно. Її поведінка заслуговує на увагу, адже її рішучі дії є прикладом для наслідування дорослих і дітей. Незважаючи на юний вік, дівчинка не залишилася байдужою і прийшла на допомогу. Врятувала життя своєму однокласнику", – зазначають рятувальники.
У ДСНС також вкотре нагадують про те, що свічка може призвети до пожежі, якщо не дотримуватися правил пожежної безпеки.

Мінус майже 20 тис. посад: В Україні почнуться масові скорочення - ось хто потрапить під удар

вівторок, 19 березень 2024, 8:05

В Україні з 1 квітня 2024 року відбудеться скорочення вакантних штатних посад у системі державних органів влади. Планується. що скорочення торкнеться 19,3 тисячі посад. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України, передають Патріоти України. ...

Викликав на розмову у безлюдному місці: В Індії чоловік відрубав руку коханій, яка зібралася заміж за іншого

вівторок, 19 березень 2024, 7:38

В Індії молодий чоловік посварився із коханою через те, що її вирішили видати заміж за іншого, і відрубав їй руку, передають Патріоти України. 25-річний Ринку з округу Уннао штату Уттар-Прадеш кілька місяців зустрічався із дівчиною. Попри це, сім'я інд...