Під час виконання бойового завдання: У небі над Донеччиною загинув пілот-винищувач (фото)

У небі над Донеччиною під час бойового завдання загинув пілот-винищувач, майор Андрій Ткаченко. Про це повідомили на Facebook-сторінці Самбірського Пласту, а також представник Пласту Юрій Юзич, передають Патріоти України.

У дитинстві та юнацтві Андрій був активним учасником "Пласту". На летунському таборі "Чота крилатих" у 2006 році пройшов підготовчий курс із парапланеризму та захопився авіацією.

У 2008 р. став курсантом Національного Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, навчання в якому успішно завершив у 2012 році.

Військову службу проходив в Івано-Франківську, в Харкові, відтак знову повернувся до Івано-Франківська. Від початку війни у 2014 році виконував бойові завдання під час АТО і ООС.

Після повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання на сході та півдні нашої держави.

33-річний Андрій Ткаченко загинув у небі Донеччини 8 березня 2024 року, виконуючи чергове бойове завдання. Льотчика поховають в Івано-Франківську, де він проживав із сім’єю.

У Андрія залишилися батьки, старший брат, дружина та шестирічний син.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...