"Дружина лежала у крові і не рухалася": Під Дніпром ексрегіонал влаштував аварію на катері й покинув людей, які тонули, - ЗМІ

У Новомосковську ще 8 серпня трапилася річкова аварія за участі двох катерів, внаслідок якої один з них почав тонути. Тепер з'явилася інформація, що за штурвалом другого катера був колишній депутат від "Партії регіонів" Андрій Шипко, який нині працює першим заступником директора Інститу раку. На величезній швидкості катер Шипка протаранив сусідній водний транспорт і зник з місця події, навіть не спробувавши допомогти людям, повідомляє Obozrevatel з посиланням на постраждалого учасника тих подій, передають Патріоти України.

Свідки і постраждала сторона стверджують, що за штурвалом перебував колишній народний депутат-регіонал Андрій Шипко, також відомий громадськості як заступник директора Національного інституту раку. В ексклюзивному коментарі виданню розповіла потерпіла сторона.

У цей день, приблизно о 19:00, катер Campion Allante держ. номер УДД-580К на величезній швидкості налетів на катер, який рухався в зустрічному напрямку, внаслідок чого постраждало шестеро осіб, двоє з яких зараз перебувають у лікарні у тяжкому стані, а їхній катер отримав пошкодження і почав тонути.

"Мене від удару викинуло з катера. На місце аварії почали підпливати інші люди на човнах, надавати нам допомогу. Я бачив, що моя дружина лежить у крові і не рухається", – розповів подробиці один із постраждалих.

За словами свідків, побачивши, що є постраждалі, які лежать непритомні й не подають ознак життя, екснардеп і за сумісництвом доктор медичних наук, не надавши жодної допомоги постраждалим, зник із місця аварії, залишивши людей на катері, що тонув. Саме свідки запам'ятали номер катера й обличчя людини, яка ним керувала, що й дало змогу слідству встановити його особистість.

Зараз дві постраждалі жінки перебувають у хірургічному відділенні однієї з лікарень Дніпра. Лікарі оцінюють їхній стан як середньої тяжкості. В однієї з жінок зламана щелепа, закрита черепно-мозкова травма, струс мозку та забої. У другої постраждалої – забій хребта та зламані ребра. Обидві пацієнтки, за словами лікарів, залишаться в медустанові не менш ніж на місяць, після чого їх чекає тривалий процес реабілітації. Решта пасажирів протараненого катера отримала легші травми і від госпіталізації відмовилася.

Правоохоронними органами було відкрито кримінальне провадження за статтею 291 Кримінального кодексу України – порушення чинних на транспорті правил.

За інформацією, яку озвучили постраждалі, прокуратурою вже зібрано відеодокази скоєння ДТП, допитано свідків, які підтвердили, що катером-винуватцем аварії керував саме екснардеп Андрій Шипко. Разом з екснардепом на катері були його брат Олексій, який уже 10 років обіймає посаду генерального директора державного підприємства "Дніпростандартметрологія", і племінник Степан.

"Мені вдалося з'ясувати, що цей Андрій Шипко є заслуженим працівником охорони здоров'я, доктором медичних наук. І мене просто вразив його цинізм: людина, яка з огляду на свою професію зобов'язана займатися порятунком життя простих громадян нашої країни, кинула нас помирати посеред річки, – додав постраждалий. – Якби на допомогу не прийшли люди з інших човнів, я не знаю, чим би для нас закінчилася ця аварія".

Джерело: Обозреватель

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...