Під Дніпром підліток спустив на азартні ігри "похоронні" гроші, вкрадені у сім'ї загиблого воїна

Під Дніпром підліток спустив на ставки "похоронні" гроші, вкрадені у сім'ї загиблого воїна

У Дніпропетровській області суд засудив до 7 років позбавлення волі підлітка, який вкрав 1,3 млн грн "похоронних" грошей сусіда, які той отримав від держави за загибель сина. Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області, передають Патріоти України.

Ювенальні прокурори обласної прокуратури відстояли в Апеляційному суді вирок суду першої інстанції — 7 років в'язниці мешканцю села Новопавлівка Синельниківського району за фактом крадіжки (ч. 5 ст. 185 КК України).

У суді було доведено, що 16-річний підліток отримав доступ до банківського рахунку сусіда, син якого загинув у війні проти РФ. Від червня по липень 2022 року хлопець неодноразово без відома й дозволу власника переказував із сусідського рахунку на свій кошти.

Сума вкрадених "похоронних" грошей склала понад 1,3 млн гривень. Викрадені кошти неповнолітній витратив на власний розсуд, зокрема майже 900 тис. грн — на ставки в азартних іграх.

"Дніпровський апеляційний суд підтримав позицію прокурорів, залишив без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок суду першої інстанції без змін. Вирок ступив у законну силу", — зазначили в прокуратурі.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...