Під Кремінною в боях із російськими окупантами загинув 18-річний чемпіон України

На війні з російськими окупантами загинув молодий харківський плавець Микита Засядька. 18-річний спортсмен пішов добровольцем захищати Україну влітку цього року, вступивши до лав полку "Азов", передають Патріоти України.

Про це з посиланням на департамент у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради, інформупортал Kharkiv Today. За його даними, Засядько загинув 30 листопада в боях під Кремінною Луганською області, але його тіло змогли забрати лише 3 грудня.

Засядько навчався у спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву знаменитої чемпіонки Яни Клочкової та був її вихованцем. Він закінчив Харківський професійний коледж спорту.

Микита вже у 15 років отримав звання Майстра спорту та став чемпіоном України з плавання у стилі батерфляй. Навчався одночасно на двох факультетах Академії фізкультури та спорту.

7 грудня відбулося прощання з полеглим захисником країни. Його похорон на Алеї Героїв пройшов на цвинтарі №18. Раніше стало відомо, що так само під Кремінною, загинув 26-річний азовець Олександр Перепелиця, який активно займався гандболом.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...