Під Києвом на очах сина розстріляли бізнесмена Ігоря Плекана: Що про нього відомо

Під Києвом 23 липня вбили Ігоря Плекана, коли він разом з 7-річним сином їхав на дачу. У ЗМІ пишуть про загиблого як про бізнесмена, а ось активісти об'єднання "С14" кажуть, що весь бізнес Плекана зводився до кримінальної діяльності, передають Патріоти України.

Хто такий Ігор Плекан, коротка біографія

На момент загибелі йому було 44 роки. Ігор Плекан жив у Києві разом з сім'єю, а поблизу Борисполя, де його й убили, їхав на дачу. У нього залишилися дружина й семирічний син.

Дружина після вбивства розповіла, що їхній сім'ї часто надходили погрози, але чоловік постійно її заспокоював і запевняв, що немає чого боятися.

Ігоря Плекана в ЗМІ називають бізнесменом, але жодних згадок про його бізнес у відкритому доступі немає. Єдине, на що посилаються журналісти, це те, що він був віцепрезидентом боксерського клубу. Якого саме – інформації теж немає.

Водночас в організації "С14" його звинувачують у причетності до кримінального світу. Мовляв, він часто організовував різні замахи, часто навіть на замовлення російської ФСБ.

Одним з таких замахів був замах на активіста "С14" Сергія Мазура. У 2018 році йому в квартиру закинули гранату. Тоді батько активіста дуже сильно постраждав.

Правоохоронці знайшли виконавців, але до замовників й організаторів справа не дійшла. Нині активісти запевняють, що саме Ігор Плекан і був організатором, а через його вбивство тепер неможливо встановити організатора.

Ще одним таким епізодом є випадок під будівлею Кабінету Міністрів України, коли під ноги Герою України Валерію Чибінєєву кинули гранату. На щастя, військовий вижив, але організатора замаху, знову ж таки, не встановили.

Мені смішно, що посмертно ЗМІ називають Плекана бізнесменом. Його бізнес – російське бабло, теракти, вбивства, незаконні "наливайки" й гральні автомати, – заявив активіст Сергій Мазур, на якого влаштовували замах.

Убивство Ігоря Плекана: коротко

  • Про нього стало відомо 23 липня. Ігор Плекан разом з сином їхали на дачу, коли біля села Артемівка Бориспільського району на автомобіль уже чекали в засідці.
  • Невідомі обстріляли авто з автоматів упритул. У тілі Плекана знайшли чотири кульові поранення. Втім перед смертю він встиг від'їхати близько 300 метрів і навіть зателефонувати дружині.
  • Водночас син загиблого не отримав поранень внаслідок обстрілу. Ба більше, кілери відпустили його й наказали бігти додому. Він так і зробив, а згодом розповів усе матері – дружині Ігоря Плекана.
  • Наразі поліція встановлює вбивць Плекана. Здійснюються оперативні заходи щодо їхнього встановлення.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...