Під Києвом річка перетворилася на коричневу рідину з мертвою рибою: У мережі показали фото екокатастрофи

Під Києвом у річці Недра виявили чимало мертвої риби, а сама вода набула дивного коричневого кольору. Місцеві жителі після виявлення локальної екокатастрофи між селами Лехнівка та Недра забили на сполох. Про це передали на Facebook-сторінці Київського рибоохоронного патруля, передають Патріоти України.

Після звернення громадян рибпатруль прибув на перевірку, і нарахував близько 300 мертвої плітки. За словами старости села Недра, вода в річці забарвилася на коричневий ввечері 30 травня, і на наступний ранок стала масово гинути риба.

Інспектори взяли на аналіз проби води в трьох місцях і зразки загиблої плітки, щоб після лабораторних досліджень з'ясувати причини події.

Також у службі поінформували, що за фактом ситуації готуються листи до Державної екологічної інспекції, Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, Київської ОДА та Держрибагентства для відповідного реагування.

У Київському рибоохоронному патрулі нагадали, що відповідно до ч. 2 ст. 242 Кримінального кодексу за порушення правил охорони водних об'єктів, що спричинили масову загибель риби, загрожує до 5 років ув'язнення. Також інспектори закликали громадян у разі виявлення замору риби терміново телефонувати на "гарячу лінію" за телефоном: (099) 341-73-18.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...