Під Києвом від незрозумілого вірусу померла маленька дівчинка - рідні звинувачують у її загибелі лікарів

У Київській області померла 8-річна дівчинка в перший день нового року. Батьки звинувачують у загибелі дитини медиків. Вони стверджують, що дівчинці неправильно поставили діагноз, у неї брали не ті аналізи. Деталі страшної трагедії розповіли в матеріалі видання "Сьогодні", зазначають Патріоти України.

Швидку викликали майже відразу

Як розповіли батьки, 8-річна Аніта захворіла за кілька днів до нового року. У неї різко підскочила температура і почалася блювота. Сім'я відразу викликала швидку допомогу. Дівчинці поставили крапельницю, яка зняла біль у животі та нудоту. А потім медики ніяк не могли визначитися, в яку лікарню її відвезти – в Бровари або Бориспіль.

За словами мами дівчинки Дарини Дуди, диспетчер чомусь сказав відвезти дитину до Березанського відділення. Туди дівчинку привезли близько першої години ночі. Вона була у важкому стані, але лікарі загрози життю відразу не запідозрили - температура майже нормалізувалася, Аніта вільно дихала. І прийняли рішення залишити дівчинку під наглядом до ранку.

Лікарі не провели обстеження

А рано вранці стан знову почав погіршуватися, і дівчинка зомліла. За словами медиків, у дитини спочатку відмовили легені, а потім і серце. Реанімація вже не допомогла.

"Це блискавична форма вірусної інфекції, яка за собою спричинила, ще раз хочу сказати, пошкодження серцево-судинної та легеневої системи. Коли є уражений серцевий м'яз, то певні ліки, які діють на серце, просто не діють", - каже медичний директор Березанської міської лікарні Юрій Вусятицький.

Батьки стверджують, що медики не зробили елементарних речей у лікарні. Її оглядали не ті лікарі, а аналізи не зробили. Причиною смерті вказали пневмонію і запалення серця, які спровокував вірус.

Головний лікар стверджує, що дитину лікували правильно – у дівчинки розвинувся незрозумілий вірус, який призвів до швидкої загибелі.

"Лікарська помилка в чому, скажіть, будь ласка? Незрозуміло, що викликало такий важкий перебіг і швидку загибель, буквально протягом 3-4 днів. Або все ж розвиток як ускладнення якогось вірусу, або як наслідок, що була блювота протягом останньої доби", - говорить директор Березанської міської лікарні Володимир Луценко.

Що кажуть у поліції

Правоохоронці з'ясовують, що сталося з дитиною в лікарні та чому дівчинку госпіталізували тільки на третій день. Буде проведена судово-медична експертиза, вже вилучили всю медичну документацію. Після проведення експертизи стане відомо, що стало причиною загибелі дитини. А після стане зрозуміло, чи є в цьому вина лікарів. Якщо провина медиків буде доведена, то їм загрожує до 3 років в'язниці. Маленьку Аніту поховали 5 січня, поруч з прабабусею і прадідусем.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...