Під Одесою на узбережжі моря оселилися лисиці, які не бояться людей (фото)

За 30 кілометрів від Одеси на штучних пляжах селища міського типу Фонтанка в каменях оселилися лисиці. Дикі тварини живуть там вже близько пів року і зовсім перестали боятися людей. Світлини із лисицями опублікував місцевий фотограф у Facebook, передають Патріоти України.

Дикі тварини живуть між камінням на пляжі, якими укріпили узбережжя. Місцеві жителі зазначають, що регулярно підгодовують тварин. А за пів року життя на узбережжі лисиці стали зовсім ручними. Дикі тварини йдуть на контакт з людьми, не бояться камер і навіть позують фотографам.

© Геннадій Голубев

Водночас директор одеського зоопарку Ігор Бєляков зауважив, що це дуже розумні та хитрі тварини, і людям ліпше не намагатися з ними подружитися і не підгодовувати. Крім того, він каже, що лисиці звикають до різних умов і привчати їх до контакту з людьми недобре.

"Тварин помічали і на Дачі Ковалевського, і в Лузанівці, Крижанівці, інших навколишніх селах. Зазвичай, вони не мають особливих незручностей для людей. Однак, якщо виходити з інтересів самої лисиці, краще не намагатися з нею подружитися, не підгодовувати її. Дикому звіру ми таким чином робимо ведмежу послугу. Це дуже пластичний вид, розумний і хитрий. Вони звикають до різних умов і завжди знайдуть собі прожиток. Привчати її до контакту з людьми недобре", - прокоментував виданню "Думська" директор одеського зоопарку Ігор Бєляков.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...