Під Одесою оператор АЗС... побив себе металевим прутом, щоб інсценувати пограбування

Літній житель передмістя Одеси звернувся в поліцію та заявив, що за місцем його роботи на автозаправній станції зазнав нападу невідомих, які по-звірячому побили його і забрали з каси всі гроші, передають Патріоти України.

Як повідомили у поліції, 68-річний житель Фонтанської сільської громади розповів, що вранці на АЗС до нього підійшли двоє чоловіків з ножем і в масках, вдарили по голові так, що він знепритомнів, і забрали з каси близько 30 тисяч гривень.

«На місці події працювала слідчо-оперативна група, криміналісти та кінологи. Подію було кваліфіковано як розбій (ч. 3 ст. 187 КК України). Однак у ході досудового розслідування встановлено, що розбійний напад інсценовано… самим оператором АЗС», — уточнили правоохоронці.

З'ясувалося, що «потерпілий» забрав гроші з каси, а щоб відвести від себе підозри завдав тілесних ушкоджень металевим прутом і заявив у поліцію про напад зловмисників.

Під тиском неспростовних доказів, зібраних поліцейськими, правопорушник у всьому зізнався і повернув викрадену готівку. Як стало відомо від джерела за місцем проживання неординарного заявника, той мав серйозні матеріальні труднощі і «організував всю цю інсценізацію за порадою своїх друзів».

У даний час злочин перекваліфіковано з розбою на завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального злочину зі створенням штучних доказів з метою корисливих мотивів. Чоловікові загрожує обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...

"Там буде жорстка версія": Нардеп розповів про консульські послуги для військовозобов'язаних

четвер, 18 квітень 2024, 8:30

Представник української делегації в ПАРЄ, яка працює з правами людини, висловився про необхідність надання можливості українцям справедливо користуватися консульськими послугами, щоб запобігти масовим відмовам від громадянства. Про це йшлося в коментар...