Під Одесою в небі з'явилися "світлові стовпи" через люті морози: У мережі показали фото унікального явища

В Одеській області жителі побачили вкрай рідкісне явище ввечері 18 січня. Сильні морози в поєднанні з вологістю намалювали в небі "світлові стовпи", які вдалося зняти на фото місцевим жителям, передають Патріоти України.

Рідкісне явище побачили в місті Чорноморськ, що знаходиться на березі Чорного моря, південно-західніше Одеси. Про це повідомив місцевий Telegram-канал.

"Рідкісне природне явище могли спостерігати жителі Чорноморська.Через низьку температуру в небі почали з'являтися світлові стовпи. Вузькі смужки світла, спрямовані вгору, утворюються за кристаликів льоду в повітрі, від яких відбивається світло вуличних ліхтарів", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що в ніч з 18 на 19 січня в Одесі морози були дійсно дуже сильними - від 15 до 17 градусів, що вкрай рідко трапляється в прибережному південному місті.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...