Під санкції потрапили відомі ресурси: В Україні заблокують понад 400 російських сайтів

Голосіївський районний суд Києва постановив заблокувати 426 сайтів. Серед них - більшість російських ЗМІ, але є й українські, передають Патріоти України.

Так, суд наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності, що виникають у користувачів мережі при використанні цих сайтів.

Які сайти заблокують

Заблокувати планують From-ua, LiveJournal, російський РБК, Novostiua.org, "Захід медіа", Infopressa, GitHub Gist, Cryptowik, TGStat тощо.

В уряді – проти блокування GitHub Gist

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров виступив проти блокування сайту GitHub Gist. До слова, це один з найбільших сервісів для розробки програмного забезпечення. Ми не дамо і не буде заблокований GitHub Gist, – наголосив Федоров. Також він запевнив, що невдовзі щодо цього оприлюднять офіційну заяву МВС, Мінцифри та Мінкульту.

За що заблокують сайти

Рішення прийняли через ознаки правопорушення. Зазначили, що мовиться про шахрайство або незаконні операції з використанням електронно-обчислювальної техніки. Постанову суду слід виконати негайно. Щоправда, протягом 5 днів її можуть оскаржити у Київському апеляційному суді.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...