Під Слов'янськом героїчно загинув український льотчик: Віддавши екіпажу наказ покинути борт літака, до останнього відводив його від міста (фото)

Сьогодні, 06 червня, минуло рівно 7 років, як російські окупанти з переносного зенітно-ракетного комплексу збили літак Ан-30Б. Український борт виконував спостережний політ у небі над Слов’янськом, нагадують Патріоти України.

За штурвалом Ан-30Б був підполковник Костянтин Могилко – досвідчений льотчик, якого знали у 34 країнах світу. Справжній ас, командир транспортної авіаційної ескадрильї «Блакитна стежа» 15-ї бригади транспортної авіації до останнього відводив літак від міста, віддавши екіпажу наказ покинути борт літака… Це дозволило врятувати життям сотням мешканців населеного пункту. Літак упав під кутом 80 градусів – північніше Слов’янська – поблизу села Пришиб.

Ціною власного життя він урятував сотні мешканців цього населеного пункту. За цей подвиг Костянтин Могилко посмертно відзначений званням «Герой України». Тепер ім’ям полковника Костянтина Могилка названо площі та школи в українських містах, встановлено погруддя й меморіальні дошки. Ім’ям Героя названо літак Ан-30Б в його рідній ескадрильї, до списків якої Костянтин Могилко зарахований навічно.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...