Під виглядом багатодітних батьків: Столичний банкір і депутат райради з Чернігова пропонували призовникам втікати за кордон

Правоохоронці заблокували нові канали нелегального виїзду за кордон українських громадян призовного віку: у Києві та Луцьку затримали двох організаторів нелегальних трафіків. Про це повідомили пресслужба СБУ, Волинська обласна прокуратура та Київська міська прокуратура на своїх офіційних сайтах, передають Патріоти України.

За даними спецслужби, один канал налагодив депутат Чернігівської районної ради від забороненої партії ОПЗЖ (за даними джерела УП – Андрій Бабич). Він пропонував потенційним призовникам незаконно виїжджати за межі України під виглядом багатодітних батьків.

Для цього за гроші обіцяв надати фальшиві свідоцтва про народження дітей, а також забезпечити безперешкодний "супровід" через пропускні пункти держкордону.

Вартість таких "послуг" депутата становила від 3 тисяч доларів. Сума залежала від терміновості виїзду і соціального статусу клієнта.

Для реалізації схеми зловмисник залучив свого знайомого з Волині як посередника для передачі грошей.

Отримавши завдаток у 60 000 гривень, депутат та його спільник виготовили документи – і під час одержання другого траншу оплати – 1500 доларів США – та передачі підроблених свідоцтв їх 19 жовтня 2022 року затримали у Луцьку правоохоронці.

Суд обрав депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Його спільнику також повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину та обрано запобіжний захід (який – прокуратура не вказує –ред.).

Ще один канал нелегальної міграції ліквідували в Києві. Встановлено, що незаконну діяльність організував директор відділення одного зі столичних банків (за даними джерела УП - директор відділення Правекс Банку Юрій Кузьменко).

За 16 тисяч доларів він "гарантував" ухилянтам своє сприяння у нелегальному перетині держкордону через підроблені документи щодо непридатності до військової служби. Силовики задокументували факти злочинної діяльності і затримали посадовця поблизу його місця роботи після передачі всієї суми грошової "винагороди". Прокурором подано клопотання до суду про обрання цьому підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...