Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигулював. Про це розповіли у Telegram-каналі СБУ, передають Патріоти України.

"Служба безпеки запобігла новій серії ракетно-бомбових ударів по Харківщині. Серед основних цілей агресора були системи ППО, які захищають обласний центр та прилеглі райони. У результаті спецоперації у Харкові "на гарячому" затримано інформатора російської розвідки, який готував повітряну атаку на військові об’єкти Сил оборони. Під виглядом прогулянок із собакою фігурант намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів ЗСУ", – йдеться у повідомленні.

Передані зрадником координати загарбники планували використати для здійснення повітряних ударів по Силах оборони України. Однак, запевнили у СБУ, співробітники Служби виявилися прудкішими і вчасно викрили та поклали край діяльності російського інформатора. Кожен крок проросійськи налаштованого харків'янина, що працював на одному з підприємств міста, вони документували. Також СБУ вжила заходів для убезпечення підрозділів ЗСУ, що захищають Харківську область.

"Фігуранта було затримано, коли він намагався приховано сфотографувати периметр одного з об’єктів українських військ. У нього вилучено мобільний телефон з фотографіями потенційної цілі для повітряного удару РФ", – йдеться у повідомленні.

Також необхідну окупантам інформацію зрадник намагався роздобути "утемну" – у начебто побутових розмовах зі знайомими та колегами. "На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російському інформатору про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 8 років тюрми", – резюмували у Службі.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...