Підбадьортесь, татусі! В Україні встановили нове офіційне свято

У середу, 8 травня Кабінет міністрів схвалив указ президента щодо введення в Україні нового офіційного свята - Дня батька, яке відзначатиметься у третю неділю червня кожного року.

Про це повідомив урядовий портал.

В ході засідання КМУ, зокрема, було схвалено указ президента "Про День батька" згідно з яким нове свято набуває статусу офіційного, а також затверджується день його святкування.

"Реалізація указу сприятиме забезпеченню сприятливих умов для всебічного розвитку сім'ї як основи суспільства і підвищення статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей", - йдеться в повідомленні урядового порталу.

Ініціатива ввести свято була запропонована Міністерством соціальної політики та віце-прем'єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе.

"Суспільство сприймає необхідність залучення чоловіків до участі у вихованні дитини досить інертно", - пояснюється необхідність введення свята в записці до проекту.

День батька вперше почали відзначати в США в 1966 році, тоді про його запровадження оголосив президент Ліндон Джонсон, трохи пізніше Річард Ніксон надав цьому святу статус національного.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розповів про обговорення введення в Україні нового свята - Дня свободи совісті та віросповідань.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...