Підключили до ШВЛ: На Львівщині чоловік потрапив до реанімації через... хворі зуби

У Львівській області у важкому стані госпіталізували 52-річного чоловіка з важким ураженням серця. У нього виявили захворювання серця, до якого призвели хворі зуби, повідомляють Патріоти України.

Вже непритомним мешканець Самбора Львівської області потрапив до лікарні 1 липня. У нього виявили сепсис, серцеву та дихальну недостатність, тому його під’єднали до ШВЛ. Нині стан чоловіка залишається вкрай важким.

Після низки обстежень у пацієнта діагностували інфекційний ендокардит. Це запалення внутрішньої оболонки серця (ендокарду) з переважним ураженням клапанного апарата. Саме це захворювання спровокувало вже декілька інсультів у чоловіка.

За словами лікарів, причиною виникнення захворювання найчастіше стають хворі зуби, часті ангіни. Тому вони закликають звертати увагу на гігієну ротової порожнини та вчасно лікувати зуби.

Симптоми інфекційного ендокардиту: лихоманка з постійним або періодичним підвищенням температури тіла, наявність шумів при вислуховуванні серця, біль у проекції ураженого клапана, слабкість і млявість, блідість або жовтизна шкіри.

Для того, щоб пацієнт одужав, лікарі можуть призначити консервативне лікування антибіотиками або хірургічну обробку, чи навіть заміну клапанів. До профілактики захворювання входить також відмова від алкоголю, куріння, контроль рівня артеріального тиску, глюкози і ліпідів крові.

Джерело: Zaxid.net

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...