Підла провокація: На Донбасі терористи намагалися розпилити хлор у місці дислокації військових ЗСУ

На території Луганської області викрито терористичну групу, яка планувала розпилити хлор у місці дислокації військових Збройних сил України. Як повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора, учасники групи готували вчинення злочину на одному з об’єктів інженерної інфраструктури, де тимчасово дислокується підрозділ ЗСУ, передають Патріоти України.

"Зокрема, ними планувалося розпилення отруйної речовини – хлору – в приміщеннях, де перебувають військовослужбовці, з метою заподіяння шкоди їхньому життю та здоров’ю", – йдеться в повідомленні.

За результатам проведених слідчих дій злочин вдалося попередити. У двох учасників групи вилучили засоби та знаряддя для збору та передачі співробітнику "міністерства держбезпеки ЛНР" інформації щодо оборонної сфери.

За даними слідства, інформацію про розташування оборонних об’єктів, позиції ЗСУ та передислокацію військової техніки вони отримували зокрема і від українського військовослужбовця.

Наразі організатора групи затримано, вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...