"Підніматиму дух людей, які працюють за перемогу добра над злом": Зірковий рок-виконавець з Болгарії "запалив" на скляному мості Києва (відео)

Зірка болгарської рок-сцени Васко Крипката, фронтмен гурту Poduene Blues Band, 1 березня виступив перед киянами на скляному мості, аби засвідчити свою підтримку у війні з росією. Про це повідомляють болгарські видання "ШУМ.БГ" і WeRock.bg, посилаючись на відео "5 каналу".

Болгарські журналісти наголошують, що панорамний скляний міст восени 2022 року став одним із символів українського опору – після масованого ракетного обстрілу російської армії.

За словами артиста, місце виступу вибрав не випадково: хотів побачити, як остаточно гине комунізм біля Арки дружби народів.

З 2014 року Васко Крипката активно підтримує Україну, а рф називає ворогом. Виступ у Києві приурочив до одного з найголовніших свят Болгарії – Мартеніци. Цього дня болгари обмінюються браслетами та бажають одне одному миру. Українцям музикант побажав швидкої та беззаперечної перемоги. Про свою поїздку заздалегідь повідомляв у Facebook.

"Я їду в Україну, на запрошення міжнародної гуманітарної місії за участю Болгарії, де з гітарою в руках намагатимуся підняти дух людей, які там працюють за мир і перемогу добра над злом. Я буду грати в Києві, де з болгарською частиною місії ми зустрінемо 1 березня, як провісник весни і надії на швидку перемогу над більшовицькою кривавою темрявою!", – написав тоді він.

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...