Піднявся стовп диму: У Румунії стався вибух на найбільшому нафтопереробному заводі

У п'ятницю, 2 липня, на нафтопереробному заводі "Петромідія" в румунському місті Неводарі пролунав вибух, який супроводжувався великою пожежею. Як повідомляє портал Digi24, міністр охорони довкілля країни Танчос Барна заявив, що шкода для природи може бути досить значною, передають Патріоти України.

За попередніми даними, внаслідок вибуху та пожежі на найбільшому в Румунії нафтопереробному підприємстві постраждало п’ятеро осіб. Один з них у найважчому стані — у нього опіки 45% тіла.

Усіх постраждалих доправлено до лікарні в Констанці, для госпіталізації було задіяно вертоліт. Також повідомляється, що одна людина зникла безвісти, її розшукують.

Представники компанії “Петромідія” повідомили, що інцидент стався на заводі гідропереробки дизельного масла. Після виникнення пожежі технологічні процеси на нафтопереробному заводі було безпечно зупинено.

За словами міністра охорони навколишнього середовища Танчоса Барни, вплив на навколишнє середовище від цієї пожежі може бути досить серйозним. За попередніми оцінками, хмара диму рухається до моря, а не до берега. На місці НП працює пересувна лабораторія для контролю якості повітря.

Дим від пожежі спостерігають з відстані 10 кілометрів, його, зокрема, бачили туристи на пляжах Мамая та жителі прилеглих міст Корбу та Ваду.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...