Піднімуть податки? "Простих рішень не залишилося": На мобілізацію в Україні потрібно 720 млрд грн, - Гетманцев

Україні потрібно додатково 720 млрд грн фінансування, щоб мобілізувати 400-500 тис. солдатів. Це серйозна сума, щоб її знайти, владі, ймовірно, доведеться ухвалювати непопулярні рішення. Зокрема, можуть зрости ставки деяких податків. Про це заявив глава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу") в інтерв'ю, передають Патріоти України

"Потенційні потреби у коштах на додаткову мобілізацію – так, це величезні гроші. І де їх взяти – це велике питання... Безперечно, ми чекаємо на фінальні оцінки та пропозиції Мінфіну та Кабміну. Не виключаю, що будуть пропозиції щодо перегляду дохідної частини бюджету" – пояснив нардеп.

Він уточнив, що з одного боку економіка України не має потенціалу для підвищення ставок податків. Проте, з іншого боку, йдеться про фінансування армії, а отже, про безпеку життя.

"Хороших і "популярних" рішень в уряду не залишається. Є лише складні", – резюмував Гетманцев. За його словами, у Мінфіні вже озвучували ідею щодо підвищення військового збору на певні операції. Наприклад, оплату стільникового зв'язку та купівлю-продаж транспортних засобів.

"Але давайте почекаємо остаточних пропозицій. Я не бачу там великого потенціалу. Максимум потенціал, який я бачу, – це 40 млрд грн... Але якщо вони хочуть чогось більшого, то запропонують нам радикальніші рішення", – розповів Гетманцев.

Він також додав, що детінізація не дасть необхідних надходжень. Хоча, за словами Гетманцев, "є певний потенціал" у детінізації тютюнового ринку та грального бізнесу, але цього недостатньо.

"Детінізацію неможливо прорахувати, хоча, справді, найпростіше було б написати, що бюджет отримає 100 млрд від ліквідації контрабанди. Але це не точні надходження", – пояснив депутат. Також обговорювалися ідеї щодо скасування певних пільг, але "суттєвого потенціалу там також немає", вважає Гетманцев. Аналогічна ситуація із запровадженням податків на певні предмети розкоші.

"Тону в твоїх очах...": Коміки "Ліги сміху" пожартували про потопельників у Тисі і роздратували Гетманцева (відео)

неділя, 19 травень 2024, 21:45

Коміки «Ліги сміху» в останньому випуску пожартували про ухилянтів у Тисі і втрапили в скандал. Сценка викликала бурхливу реакцію в соцмережах, передають Патріоти України. У виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступн...

Звірство достойне рашистів: У Чехії українець зв'язав ексдружину, засунув в жінку петарду і підірвав

неділя, 19 травень 2024, 21:38

У Чехії українець підірвав петарду у піхві своєї колишньої дружини. Прокуратура висунула звинувачення у замаху на вбивство і вимагає дуже суворого покарання. . Інцидент стався у місті Пльзень. За даними слідства, 36-річний громадянин України Олександр...