Підозрюють, що через росіян: В Естонії через проблеми із GPS-навігацією не змогли приземлитися літаки з Фінляндії

У ніч на 26 квітня літак фінської авіакомпанії Finnair, що вилетів із Гельсінкі, не зміг сісти в аеропорту естонського міста Тарту в ніч через перешкоди GPS. Про це повідомляє ERR із посиланням на представника Finnair, передають Патріоти України.

Літак, що виконував рейс AY1045, і мав приземлитися в Тарту о 0.40, змушений був повернутися до Фінляндії. Представник Finnair розповів ERR, що пілоти їхніх бортів "добре обізнані про перешкоди GPS", які авіасистеми "швидко виявляють" і тому використовують для розрахунку положення літака кілька інших способів. Але нібито в Тарту – "одному з небагатьох аеропортів" – для посадки потрібен саме сигнал GPS.

Посадку в іншому естонському аеропорту, Таллінні, не вдалося здійснити, бо рейс був нічним, зазначають журналісти. У ERR наголошують, що те, що відбувається, пов'язано з перешкодами GPS "з боку Росії".

Фінське видання Yle повідомило 27 квітня, що назад у Гельсінкі через перешкоди GPS повернулися два борти, що летіли в Тарту, другий – у ніч проти 27 квітня. Денні рейси у п'ятницю пройшли у звичайному режимі, йдеться в матеріалі. Його автори зазначили, що в Тарту літаки Finnair почали літати з кінця березня.

Наздогнала кара: Вчитель інформатики, який зізнався, що за 50 рублів ширив російську пропаганду, сидітиме 5 років

п’ятниця, 10 травень 2024, 8:57

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області визнав громадянина винним у розповсюдженні публікацій, які виправдують збройну агресію РФ і глорифікують окупантів і закликають до незаконної зміни меж території України. Про це повідомляє «Судовий ...

Не зовнішність і не вік! Що найбільше приваблює чоловіків у жінках

п’ятниця, 10 травень 2024, 8:47

На що чоловіки завжди звертають увагу під час спілкування з жінкою. Для чоловік найпривабливішою є та жінка, яка має певні риси. І це не залежить від її віку, гарного обличчя чи стрункої фігури. Розповідаємо, на що чоловіки завжди звертають увагу під ч...