Підпалював квартири: В Одесі затримали відомого бандита на прізвисько... Путін

В Одесі поліція затримала групу людей, яких підозрюють у підпалах квартир. На чолі угруповання — відомий бандит на прізвисько Путін. Про це повідомляє Нацполіція, передають Патріоти України.

Слідство встановило, що в листопаді 2023 року четверо чоловіків підпалили автомобільні шини біля дверей двох квартир у багатоповерхівках у Київському районі міста. Мешканці будинків самостійно загасили вогонь і звернулися до поліції, повідомляють Патріоти України.

Поліцейські та прикордонники встановили причетних до підпалів — трьох киян і херсонця, їх знайшли й затримали в орендованій в Одесі квартирі в день скоєння другого підпалу.

За даними слідства, підозрювані діяли на замовлення, розподілили між собою ролі: один був водієм, двоє скоювали підпал, використовуючи заздалегідь заготовлені шини і паливно-мастильну суміш і знімали це на мобільний телефон, щоб мати підтвердження виконання замовлення, а ще один фігурант стежив за під'їздом, щоб попередити спільників про появу сторонніх людей.

Під час обшуків в орендованій підозрюваним квартирі та їхніх автомобілях, правоохоронці вилучили речі, зокрема: одяг, мобільні телефони з сім-картами, ємності з паливно-мастильними речовинами, а також корпус ручної гранати.

«Під час огляду мобільних телефонів фігурантів, в одному з них було відео вчинення підпалу, яке вони відправили месенджером організатору злочину. Той пообіцяв їм за „роботу“ чотири тисячі доларів», — ідеться в повідомленні.

Фігуранти отримали підозру за одним фактом умисного пошкодження чужого майна, зазначають у поліції. «За кілька днів по тому ще двоє мешканців Київщини облили легкозаймистою речовиною та підпалили двері двох квартир у багатоповерхівках Приморського та Київського районів Одеси. На щастя, і цього разу громадяни також вчасно помітили загоряння та загасили їх», — пише відомство.

Поліцейські виявили та затримали двох чоловіків, їм повідомлено про підозру. Правоохоронці пишуть, що встановили організатора підпалів — це житель Київської області, відомий у кримінальному світі на прізвисько Путін.

Слідство зазначає, що організатор підшукував виконавців, надавав їм адреси, вказівки та поради щодо того, як вчиняти злочини. Путін отримав підозру в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу, за попередньою змовою групою осіб.

Підозрювані отримали запобіжні заходи — тримання під вартою з правом внесення застави, проте двоє підозрюваних у підпалі вийшли під заставу, а ще четверо разом із Путіним продовжують перебувати під вартою. Усій групі загрожує до десяти років в’язниці, слідство триває.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...