Підпалили церкву і відрізали палець таксисту: Військові РФ, які готуються до війни проти України, влаштували терор у російському Муліно

У селищі Мулине в Нижньогородській області Росії військові держави-терориста, яких готують до війни в Україні, тероризують місцеве населення. Вони стали справжнім жахом для людей: у квітні солдати підпалили церкву, а у червні відрізали палець таксисту. Про "подвиги" майбутніх окупантів на рідній землі розповіло видання The Insider, передають Патріоти України.

У матеріалі пояснили, що у Муліно розташований найбільший у Європі навчальний центр для артилеристів. Також тут із тисяч найманців було створено 3-й армійський корпус, який восени 2022 року зазнав величезних втрат під Харковом, а навесні 2023 року – під Бахмутом.

Але в російському селищі солдати почуваються більш "впевнено" – безупинно пиячать і буянять. Місцеві жителі просять владу запровадити сухий закон і не випускати військовослужбовців з їхніх частин, проте їх наврядчи послухають.

Так, наприклад, житель Муліно, таксист Аббас Алі розповів, як нічна поїздка з військовослужбовцями мало не коштувала йому життя – у червні він погодився відвезти солдатів із військової частини до сауни у Дзержинську. Дорогою автомобіль збив лося і розбив лобове скло, внаслідок чого в одного з військових забруднилася форма, що розлютило його.

У підсумку таксиста на його ж машині відвезли до лісу, побили і відрізали палець, хоча обіцяли взагалі вбити. Чоловік отримав переломи ребер, струс мозку, пошкодження легені та множинні гематоми. Солдати погрожували йому "грохнути", якщо таксист заявить у поліцію.

Однак усіх чотирьох солдатів затримали майже одразу. Хоча ЗМІ боялися писати про те, що всі злочинці виявилися військовослужбовцями, а щонайменше один із них – 22-річний Денис Кожарін – нещодавно повернувся з України.

Український Telegram-канал "Радикальня" повідомив, що зламав сторінку Кожаріна в соцмережі "Вконтакте" й опублікував його листування з двома дівчатами. У ній військовий розповідав, як відрізав голови українським військовополоненим.

Навіть незважаючи на історію з таксистом, місцеві жителі розповідають, що жінки та діти уникають ходити поодинці затемна, бо бояться п'яних військових, насамперед добровольців, які збираються на війну в Україну, і особливо – тих, що повернулися з неї

Крім того, у селищі постійно трапляються і смерті самих солдатів. Наприклад, у жовтні 2022 року тут загинув 45-річний мобілізований, якого навіть не встигли відправити до України. Нещасний випадок трапився на навчаннях на полігоні. У документах йдеться, що він загинув через численні переломи, а як причину вказано "стиснення між об'єктами". Син загиблого вважає, що чоловік "потрапив у простір між дулом та бронею танка… Але вся правда відома лише офіцерам".

Ще один військовослужбовець, контрактник із Челябінська, загинув у Муліно 23 лютого 2022 року – нібито отруївся сурогатним алкоголем. Але мати загиблого вважає, що сина отруїли антифризом, оскільки він міг розповісти про знущання в армії.

А от солдати термінової служби, як стверджують місцеві жителі, у ніч на 7 квітня підпалили у селищі невелику церкву – храм Великомученика Георгія. Не дуже зрозуміло, як спалахнув вівтар, – можливо, випитого алкоголю солдатам не вистачило, щоб зігрітися. Один із них був настільки п'яний, що не прокинувся і загинув у вогні. Водночас усі НП за участю військових влада приховують, обмежуючись у кращому разі сухими формулюваннями без деталей.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...